Goedkope crosstrainer kopen

Ben je op zoek naar een goedkope crosstrainer? Verder op deze pagina leggen we je uit wat de beste crosstrainer is, waarom het de beste crosstrainer is en natuurlijk waar het verkocht wordt. Zo zorg jij er voor dat je niet te veel betaald en zo een kan je een goedkope crosstrainer kopen.

We houden het simpel en leggen je uit wat de 5 beste keuzes zijn en ook bespreken we de belangrijkste aandachtspunten en verschillen met de duurdere varianten.

Vanzelfsprekend zit er verschil tussen het goedkopere en duurdere segment, maar dat wilt niet zeggen dat de goekopere niet geschikt zijn voor jou! Er zitten zeker hele goede én goedkope crosstrainers tussen, die volledig voldoen aan de verwachtingen én je voorzien van goede trainingsmogelijkheden. En dat zonder dat je er te veel voor betaald!

Wat kost een goedkope crosstrainer?

Aan wat voor prijs moet je eigenlijk denken bij een goedkope crosstrainer? Dit is een veel gestelde vraag. De allergoedkoopste kost momenteel 129 euro. Dit is een uitzonderlijk lage prijs en komt dan ook niet vaak voor. Deze prijsklasse trainers komen dus ook niet in de buurt van het hogere segment en zijn dus moeilijk met elkaar te vergelijken. Vandaar dat het ‘goedkope crosstrainer’ meestal fitness apparaten betreffen die minder dan 500 euro kosten. 500-1200 euro wordt gezien als het middensegment en alles daarboven valt in het hogere prijssegment.

Top 5 crosstrainers

Dat is natuurlijk de reden dat je dit artikel leoest. Hieronder vind je de beste mogelijkheden en daarbij ook uitgelegd waarom.

  1. Focus Fitness Fox 3
  2. Focus Fitness Fox 1
  3. Focus Fitness Fox 5
  4. Crosstrainer – Xterra FS3.5
  5. Crosstrainer – Focus Fitness Senator iPlus

Focus Fitness Fox 3 (beste keuze)

De Focus Fitness Fox 3 is de beste keuze van het ‘goedkopere segment ‘crosstrainers. Je krijgt dan ook echt waar voor je geld met dit toestel. Ondanks de lagere prijs kan het zich prima meten met veel duurdere apparaten, zowel qua specs als gebruikerservaringen. De crosstrainer is ideaal voor in huis, omdat ’t een extreem stil apparaat is waar je erg lekker op kunt trainen.

Focus Fitness Fox 1

De focus fitness Fox 1 is een van de goedkopere crosstrainers op dit moment. Je kunt deze trainer al bestellen voor een lage prijs van 275 euro. Dit is een echt instapmodel, dus je moet natuurlijk niet ál te veel luxe verwachten zoals je met het hogere segment kan verwachten.

Echter neemt dat niet weg dat je wanneer je op zoek bent naar een crosstrainer voor thuis, om een aantal keer per week te gebruiken, dat je er best goed mee uit de voeten kunt. Het heeft een lengtepas van 30 cm, wat helemaal niet zo verkeerd is en waar je dus ook prima op kunt trainen.

Ook zijn er 8 weerstandsniveaus beschikbaar en kun je dus variëren in je trainingen en deze opbouwen. Het heeft bovendien ook 12 verschillende trainingsprogramma’s. Het apparaat zelf weegt slechts 32 kg, wat aan de ene kant een voordeel is maar als nadeel heeft dat het maximaal te belasten is tot 120 kg. Met andere woorden: als je een zelfde soort goedkope crosstrainer zoekt, met wat meer mogelijkheden dan is de Focus Fitness Fox 3 een goed alternatief.

Focus Fitness Fox 5

De focus Fitness Fox 5 valt binnen dezelfde serie als bovengenoemde crosstrainer. Het verschil tussen de 2 zit hem voornamelijk in de stabiliteit. De Fitness Fox 5 heeft een zwaarder eigen gewicht, daardoor ervaar je het apparaat een stuk stabieler en kan het ook intensiever belast worden. Mede doordat het vliegwiel zwaarder is, zal de beweging soepeler aanvoelen.

Crosstrainer – Xterra FS3.5

Door gebruik van de Xterra FS3.5 worden workouts direct een stuk aangenamer. Dankzij het gepatenteerde front drive design wordt je boven- en onderlichaam beter gesynchroniseerd en dat maakt je bewegingen direct een stuk soepeler.

Het toestel maakt vrijwel geen geluid en wordt als zeer stabiel ervaren. Je kunt de 24 ingebouwde trainingsprogramma’s altijd onder het genot van jouw favoriete muziek uitvoeren danzij de 2 ingebouwde speakrs.

Crosstrainer – Focus Fitness Senator iPlus

De Focus Fitness Senator IPlus crosstrainer weegt 67 kg en bidet je een breed scala aan mogelijkheden om te trainen. Doordat de frontwheel 12 kg weegt voelt elke oefening automatisch soepel en efficiënt. Ongeacht of je ervaren of beginnend bent, met de Senator IPlus kun je voldoende uitdaging uit je training halen.

Doordat deze trainer voorzien is van een IPlus module kun je moeiteloos je tablet of smartphone koppelen via Bluetooth. Je kunt gebruik maken van te smartphone/tablethouder op het toestel. O kun je van je tablet en smarphone je trainingscomputer maken en het vanuit de app kun je gebruik maken van vele functies binnen de applicatie.

Wat zijn de grootste verschillen tussen duurdere en goedkope crosstrainer?

  • De gewicht van vliegwiel
  • Display en trainingscomputer
  • Lengtepas niet verstelbaar
  • de mate van geschiktheid voor professioneel gebruik
  • Mogelijkheid om met bluetooth te verbinden
  • Optie met hartslagmeter

Gewicht van vliegwiel

Zoals je misschien al verwacht kan ligt het gewicht van het vliegwiel doorgaans bij goedkopere crosstrainers wat lager dan bij de (semi) professionele varianten. Dit hoeft niet direct nadelige gevolgen te hebben, maar kan wel afbreuk doen aan de stabiliteit van het toestel.

Geen Bluetooth op goedkopere varianten

Veelal hebben de goedkopere crosstrainers geen Bluetooth functie. Echter zijn er genoeg die dit wel hebben. Wil je dus een crosstrainer met Bluetooth, dan dien je hier specifiek op te letten. Dit staat altijd vermeldt bij de specificaties. Het voordeel van een crosstrainer met Bluetooth is dat je jouw apparaat eenvoudig kunt verbinden met een trainingsapp. Middels zo’n app ben je in staat om je trainingsgegevens overzichtelijk bij te houden. In sommige gevallen kun je zelfs virtueel trainen met een app.

Niet geschikt voor professioneel gebruik

Professionele crosstrainers zijn zelden goedkoop en nauwelijks tot niet verkrijgbaar voor onder de 800 euro. Het verschil is dat de professionele apparaten elke dag intensief gebruikt kunnen worden en goedkope crosstrainers meestal bedoeld zijn voor een beperkt aantal trainingsuren per week.

Display en trainingscomputer

Het scherm van een goedkope crosstrainer is vaak wat kleiner en minder uitgebreid wat betreft de functies.

Dit betekent echter niet dat het minder functioneel is. Sterker nog: het kan als voordeel gezien worden, omdat deze vaak makkelijker te bedienen zijn.

Toch heb je minder mogelijkheden om je trainingen zelf aan te sturen. Zo heb je bijvoorbeeld vaak minder weerstanden en minder voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s tot je beschikking.

Geen hartslagmeter

Er zijn maar weinig crosstrainers uit het goedkopere prijssegment die een interne hartslagmeter hebben.

Een interne hartslagmeter bevindt zich op het stuur van de crosstrainer. Wanneer je deze beethoudt wordt jouw hartslag automatisch gemeten en krijg je deze op het scherm te zien. Dit kan erg waardevol zijn om bij te houden tijdens je trainingen, aangezien je jouw training hier goed op kunt afstemmen.

Wil je graag jouw hartslag kunnen meten op je crosstrainer? Ook hiervoor geldt dat je hier dan specifiek op dient te letten bij de specificaties van het model.

Niet te verstellen lengtepas

De lengtepas is belangrijk op een crosstrainer, deze bepaald hoe groot de stappen zijn die jij zet tijdens het trainen. Door de meeste mensen wordt een wat grotere lengtepas als fijn ervaren, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van jouw lichaamslengte.

Duurdere crosstrainers hebben vaak een functie om de lengtepas zelf naar wens te verstellen, terwijl goedkopere varianten dit vrijwel nooit hebben. Dit kan bijvoorbeeld een probleem opleveren wanneer meerdere mensen, met een verschil in lichaamslengte gebruik gaan maken van het apparaat.

Dit is wat je moet weten over goedkope crosstrainers

Hieronder vertellen we jou nog enkele zaken die handig zijn om te weten, voordat je een goedkope crosstrainer aanschaft. Ook beantwoorden we enkele veelgestelde vragen. Lees snel verder!

Waarom zijn er zulke grote prijsverschillen?

Je zult misschien al wel gemerkt hebben dat de prijsverschillen erg groot zijn bij crosstrainers.Dit geldt overigens niet alleen voor een crosstrainer, maar ook voor andere fitnessapparatuur. Er zitten dan ook erg veel verschillen tussen de verschillende soorten crosstrainers.

De prijs wordt onder andere beïnvloed door het aantal trainingsmogelijkheden waarover het beschikt, het materiaal waar het van is gemaakt en het merk. Qua luxe zijn er ook enorme verschillen Een crosstrainer met een hightech touchscreen, ingebouwde speakers en een ventilator zal, zoals je wel kunt verwachten méér kosten dan een crosstrainer die alleen voorzien is van alle basisbehoeften.

Waar koop je een goedkope crosstrainer?

In dit artikel heb je de beste goedkoopste crosstrainers terug kunnen vinden. Ze zijn te koop bij meerdere winkels en webshops. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een goedkope tweedehands crosstrainer te kopen, alleen raden wij dit niet aan.

Vaak zijn de prijsverschillen met tweedehands en nieuwe crosstrainers niet eens zo groot en ben je niet voorzien van een koopgarantie en kwaliteit. Wanneer je een nieuwe crosstrainer koopt kun je deze al verkrijgen voor een erg lage prijs en ben je tenminste voorzien van een goede garantie en service. Bovendien wordt het apparaat netjes bij jou thuis afgeleverd nadat je deze besteld hebt.

Kiezen voor een goedkopere of een duurder model?

Als je nog twijfelt tussen een goedkoper of duurder model, kun je het beste de functies en mogelijkheden met elkaar vergelijken

Stel daarom jezelf de vraag: “Wat vind ik belangrijk om over te beschikken op een crosstrainer?” Als je veel trainingsmogelijkheden bijvoorbeeld belangrijk vindt, dan kun je de beste goedkope crosstrainers uit dit artikel vergelijken met de wat duurdere crosstrainers, om vervolgens een afweging te maken.

Als je luxe belangrijk vindt kunnen we jou alvast verstellen dat je deze niet zoveel zult hebben op een goedkope crosstrainer. Hecht je hier veel waarde aan? Dan kun je beter kiezen voor een iets duurder model, die wel over deze extra luxe features beschikt.

Welk merk heeft de goedkoopste crosstrainers?

Op dit moment zijn de volgende merken crosstrainers te verkrijgen voor de laagste prijzen:

 • Focus Fitness
 • VirtuFit
 • ProForm
 • Kettler
 • Domyos
 • Powerpeak

Een crosstrainer of een ander goedkoop fitnessapparaat?

Kies je voor een goedkope crosstrainer of ga je toch liever voor een ander goedkoop fitnessapparaat? Het juiste apparaat uitzoeken kan natuurlijk erg lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een goedkope loopband. Qua prijs zal het niet erg veel verschil uitmaken. Het is dus ook maar net wat jij fijner vindt trainen.

Op een loopband heb je een natuurlijkere loopbeweging, máár heb je wel weer te maken met schokbelasting. De goedkopere loopbanden hebben minder demping, waardoor dit gevolgen kan hebben voor je knieën. Echter is dit niet veel meer dan wanneer je buiten hardloopt. Als je niet kampt met knieklachten is dit dan ook een goede optie Wanneer je zo min mogelijk geld wilt besteden aan fitnessapparatuur, dan kies je het beste voor een klein goedkoop apparaat voor thuis.